Wielu V-lovers chciałoby zrobić babeczki które wymyśliła Angie z serialu Violetta. Niedawno ujawniony został blog Angie i jej przepisy. Niestety jest on w języku Włoskim, a jak wielu z was nie zna tego jzyka. Postanowiłam że przetłumaczę wam jeden z przepisów Angie , są to babeczki z cukrowymi kwiatkami.
W tłumaczeniu pomógł mi mój brat ale większość zrobiłam sama.
Zapraszam do dalszego czytania!
Witaj! Dziś czuję się trochę "bardziej romantyczna niż zwykle i chce mi się przygotować coś naprawdę pysznego: Cupcake z lukrem, który wygląda jak śmietana.!
SKŁADNIKI :
- 250 g mąki typu 00
- 1 paczka drożdży
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- 200 ml mleka
- 80 ml nasion oleistych
- 150 g serka śmietankowego ciasta kulki w zimno (najlepiej nie na patelni, ponieważ wynik będzie mniej trudne)
- 75 g masła w temperaturze pokojowej
- 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
- Szczypta soli
- 113 g cukru pudru
- Barwniki spożywcze żółty, zielony, czerwony i niebieski
Zacznijmy od przygotowania cupcake: ze wskazanymi dawkami przygotowywane są zazwyczaj 12 babeczki.
Przede wszystkim, najpierw należy włączyć piekarnik na 180 stopni.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, połączyć cukier, wanilię, szczyptę soli i wymieszać.
W drugiej misce rozbić jajko i roztrzepać trzepaczką. Dodać trochę mleka i oleju. Potem stale mieszając.
Zrobić dziurę w środku mąki i nalać wody do ciasta. Mieszać trzepaczką wymieszać oba składniki dobrze. Ciasto powinno być miękkie i lśniące.
Teraz bierzemy formę glinu lub muffin pan, umieścić papierowe kubki w środku, więc nie tracą kształtu i riempiamoli z łyżką do dwóch trzecich, inaczej zaparzania ciasta może wyjść z papierowych kubków.
Piec nasze ciastko w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 20 minut. Polecam dzieciaki wziąć na siebie, aby pomóc dorosłym!
Podczas gdy babeczki gotowania, przygotowania serek.
Pierwsze sito cukier puder z naganiaczy elektrycznych, a następnie zmniejszyć masło do miękkiej mieszanki.
Dodam, po trochu, krem ser kostki, stale mieszając z trzepaczką.
Następnie dodać szczyptę soli i ekstrakt waniliowy.
Teraz zmniejszyć prędkość z naganiaczy, dodać cukier puder i przesiane mieszać aż do uzyskania konsystencji podobnej do lodów.
Następnie przenieść krem do mniejszej miski, przykryć folią i umieścić w zamrażarce przez 15 minut.
Przenoszenia w torbie lukier ciasto i udekorować cupcake, dodając różne ozdoby: fiołków, koraliki, róże, sugeruje, że wyobraźnia i okazja!
Czy wiesz, że ciastko zawdzięczają swą nazwę ich wielkości? W rzeczywistości są to ciastka, które w języku angielskim mówi się ciasto tak duży jak małej filiżance, które w języku angielskim jest wspomniany kubek!
Daj mi znać, jak udało im się z cupcake i jeśli masz jakieś sugestie, które pomogą mi napisać do mnie!
Cześć, do zobaczenia następnym razem!
I jak wam się podoba przepis?>
Spróbujcie kiedyś
Kiepskie tłumaczenie
OdpowiedzUsuńSuper post!
OdpowiedzUsuńNieźle
OdpowiedzUsuńNawet fajny przepis, może spróbuje zrobić :)
OdpowiedzUsuńŚwietny post, a babeczki tak smakowicie wyglądają że zjadłabym chyba z 50 (dosłownie :D). Na prawdę tak sweetaśnie wyglądają że ach xD. Przepis na podobne babeczki są w "Albumie przyjaźni" na stronie 30-31 ;-)
OdpowiedzUsuńI zapraszam do odwiedzenia i skomentowania mojego bloga: rzeczy-vilovers.blogspot.com :3
jak ktoś nie umie włoskiego to może skorzystać z tłumacza!
OdpowiedzUsuńPROSTE.
Wyprobuje ten Przepis A Babeczki Slodko Wyglądają :)
OdpowiedzUsuńA drożdże po co?
OdpowiedzUsuń